Wykonanie

To kolejne zdjęcie archiwalnego przepisu znalezione w zasobach. Wykorzystałam do niego produkty Blue Dragona otrzymane w prezencie po warsztatach. Do ugotowanego
makaronu usmażyłam w woku warzywa, dodałam
chiński sos pomidorowy ze słodkim
chili. Wyszło bardzo smakowite danie. Pamiętam, ze robiłam je pod koniec października jak Weganka była w domu. No i przepis doczekał się wreszcie publikacji !paczka chińskiego nudle
brokułyfasolka szparagowa żółta i zielonakolorowa
paprykaczerwona cebulakukurydza z puszki
marchewsos sojowy jasnysos pomidorowy ze słodkim
chiliolej do smażenia
sól,
pieprz z
kolendrą,
imbir w proszku
Makaron ugotowałam według przepisu. Na rozgrzany w woku
olej wrzucałam po kolei smażąc szybko i krótko :
Cebulę,
brokuły,
marchew,
paprykę ,
fasolkę – oczywiście wszystko w kawałkach. . Smażyłam krótko po kilka minut, podlałam
sosem sojowym , wsypałam
przyprawy i przesmażyłam wszystko razem. Dodałam
kukurydzę z puszki i
sos pomidorowy , poddusiłam chwileczkę.Warzywa z sosem wyłożyłam na
makaron.Wszystko razem bardzo pasowało do siebie, było lekko pikantne i takie, jakie chińskie danie powinno być.Smacznego !