Wykonanie
Czasem trzeba się wygadać. A czasem wystarczy zjeść z kimś pudełko
czekoladek w milczeniu. Czasem pomaga jedno słowo a czasem nawet cała przegadana noc nie przynosi nic nowego. Czasem pomoc przychodzi niespodziewanie. Coraz częściej myślę, że otaczam się naprawdę pozytywnymi ludźmi którzy dodają mi energii. To budujące do tego stopnia że uśmiecham się do siebie i czuję się lepiej. Cały ten mój nienastrój- to musi być jakieś przesilenie wiosenne. Trzeba z tym walczyć. Walczę. Nastrój poprawiają mi fotki z Tajlandii i wspomnienie pysznego jedzenia. Miało być tajsko ale po przemyśleniu stwierdziłam, że wolę kulinarnie odwiedzić Meksyk. Jest więc ostro, pożywnie i smacznie. Przypieczone kawałki tortilli z ciągnącym
serem są przecudne i odbyła się o nie nawet mini walka. Były absolutnie warte tego żeby o nie powalczyć:)

Składniki:500 g mielonej
wołowinypuszka
kukurydzy2 duże
cebule1 duża
marchewkapapryczka chili- suszona lub świeża- wg gustu- ja dodałam 2 suszone2 tortille
żółty sersólpieprzolej do smażenia -u mnie z pestek
winogronopcjonalnie:
czerwona fasola z puszki lub sucha ugotowana
papryka -dowolny kolorWykonanie:
Cebulę pokrój w półplasterki i podsmaż na
oleju.
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do
cebuli (jeśli używasz
papryki pokrój ją w kostkę i także dodaj). Smaż aż całość zmięknie. Dodaj
mięso,
sól,
pieprz,
chili. Smaż do momentu aż
mięso będzie usmażone. Mieszaj cały czas. Na koniec dodaj
kukurydzy,
fasolę- jeśli używasz. Przełóż całość do formy do zapiekania. Tortillę pokrój na kawałki i rozłóż na
mięsie. Posyp
startym serem. Zapiekaj 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni.Smacznego!