Wykonanie
Są takie dni , gdy mamy ochotę na ciepłe i pożywne danie, wtedy gotujemy duży gar zupy meksykańskiej. Ta zupa jest dobra na poprawę nastroju, jako sycące danie podczas pełnego wrażeń dnia, albo gdy nie mamy ochoty zbyt długo gotować. Zapewniamy, że znika bardzo szybko, bo nikt nie kończy na pierwszej misce, a je dwie lub trzy. Kolejna rzecz, którą uwielbiamy w tej zupie to nachos, rzadko możemy sobie pozwolić na ich jedzenia ze względu na kaloryczność, ale meksykańska zupa jest do tego idealną wymówką.

Składniki:- 2
papryki czerwone- 1
zielona papryka- mała puszka
czerwonej fasoli- 3
papryczki chilli- 2
cebule- puszka
pomidorów w kawałkach- 250 ml
pomidorów w kartonie- 200 g mielonego udźca wołowego- 750 ml
bulionu warzywnego-
olej do smażenia- 2 łyżeczki
papryki słodkiej- 1/2 łyżeczki
soli-1/2 łyżeczki
pieprzu- mała puszka
kukurydzyDodatki do zupy:- torba nachos-
ser gouda-
papryka chilli i słodkaSposób przygotowania:

1. Kroimy w kostkę:
papryki,
cebule i drobno siekamy
chilli.2.W garnku, na
oleju podsmażamy
cebulkę, ąż się zeszkli.3. Następie dorzucamy
wołowinę i smażymy.4. Gdy
mięso będzie usmażone wrzucamy
papryki.5. Po około dziesięciu minutach dokładamy
fasolę,
kukurydzę,
papryczki chilli i
pomidory.6. Po kolejnych 10 minutach wszystko zalewamy
bulionem i doprawiamy do smaku
słodką papryką,
solą i
pieprzem.7. Czekamy aż zupa się zagotuje i podajemy ją z nachosami zapiekanymi z
serem i przyprawionymi
papryką słodką i
chilli. Pamiętajcie, żeby nachosy poddać na osobnym talerzu tylko w ten sposób będą chrupiące.Smacznego!