ßßß
Zupa krem z zielonego groszkuSkładniki: na 2 porcje300 g zielonego groszku,mrożonego300 ml wody2 małe szalotki1 duży ząbek czosnku1 marchewka1 łyżeczka soku z cytrynysól i pieprz do smaka1 kostka bulionowa z kurczakaWykonanie:Obierz, czosnek, cebulę i marchewkę. Pokrój w kostkę.Wsyp warzywa do rondelka, dodaj kostkę bulionową, zalej wodą i ugotuj do miękkości (około 15 minut). Pod koniec gotowania dodaj groszek i gotuj przez ostatnie 5 minut.Gotową zupę zmiksuj, a następnie dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i tymiankiem. podawaj na gorąco.Polecane przepisyLetnia zupa z cukiniiTakiej zupy na pewno nie jedliscieZupa krem z brokułówZupa kalafiorowa po azjatyckuZupa kalafiorowa z pesto i limonką