Wykonanie

Słońce przygrzewa jak przystało na prawdziwe lato. Proponuję więc szybki, nie
powiem że lekki ( no chyba że użyjesz odtłuszczonej
smietany i zrezygnujesz z
cukru) deser z letnich
owoców i
czekoladowych krówek na spodzie z ciasta kruchego.

Spód do tarty możesz przygotować wcześniej, nawet zamrozić.Przepis na słodką tartę z
malin,
jagód i
truskawekSkładniki:3 dl
mąki1 dl startych
ciastek typu graham150 g
masła2 łyżki zimnej
wody2 łyżki
cukruNadzienie1 l różnych
owoców ,
jagody,
maliny,
truskawki3 dl
śmietany kremówki200 g FudgeWykonanie:Zacznij od kruchego
spodu. Zmiel
ciastka, dodaj
mąkę,
cukier,
masło i
wodę. Zagnieć lekko ciasto, zawin w folię i włóż do lodówki na 30 minut.Rozwałkuj cienko ciasto na okrągłą formę o średnicy 26 cm. Piecz
spod do tarty na 175 º C(termoobieg), około 10 minut.Zostaw do całkowitego ostygnięcia.Tymczasem podgrzej
czekoladowe krówki w małym rondelku, aż się roztopią, po czym wylej masę
krówkową na spód do całkowitego schłodzenia.Umyj
owoce i osusz, podziel
truskawki na pół jak są duże.Ubij
śmietanę i wymieszaj z częścią
malin i
jagód.Ułóż masę na spodzie i udekoruj resztą
owoców.


Polecane przepisy
Tarta jagodowa z kruszonkiMini tarty
truskawkowe z
ciasta francuskiegoMini tarty z
rabarbarem,
nektarynkami i kruszonkąKruche ciasto z
malinami i puszystą
bezą