Wykonanie
            Jagoda kamczacka jak co roku już owocuje,
pora je zebrać zanim całkiem oblecą 
owoce .Smaczne duże 
jagody idealnie nadają się na kompot,do deserów,ciast,suszenia i mrożenia.Ogromną zaletą 
jagody jest obok dużych wartości odżywczych fakt,że są to jedne z najwcześniej dojrzewających u nas w naturalnych warunkach 
owoców.Posiadam jeden krzak a 
owoców zbieram około 6 kg.


SKŁADNIKI:0,5 kg 
jagód0,5 kg 
truskawek0,5 kg 
rabarbarucukierwodaPRZYGOTOWANIE :
Owoce płuczemy na sitku pod bieżącą 
wodą,
rabarbar kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy wszystko do wysokiego garnka.Wlewamy około 4-5 litrów 
wody i zagotowujemy.Gotujemy kompot około 10 minut.Zostawiamy do przestygnięcia,następnie słodzimy.
Owoce możemy przecedzić(według naszego uznania) ale ja wolę kompot z 
owocami.
