Wykonanie
Doskonały kompot na upalne lato .Oba składniki
rabarbar i
jagoda kamczacka są w smaku kwaskowe. Nie obędzie się bez dodania
cukru. Nie nic nie szkodzi, ja nie dodaje go wiele, tylko tyle aby nie był cierpki.Po schłodzeniu w lodówce,smakuje wybornie :)Składnki-
rabarbar trzy duże laski-
jagoda kamczacka spora garść-
cukier ok. 3 łyżki-
woda 2 litryWykonanie
Rabarbar obieram, kroję w plasterki, wkładam do garnka, dodaję opłukane
jagody kamczackie, zalewam dwoma litrami
wody. Jak się zagotuje, dodaje trzy łyżki
cukru ( można więcej ) Mieszam i gotuję ok.10 minut. Schładzam i podaję :) Smacznego :)Oto dzisiejsze plony :)
I dzisiejsze kompociki. My lubimy nie przecedzone z miąższem : Polecam :)