Wykonanie

Pyszny paprykarz muszę przyznać…dawno nie
jadłam takich smakołyków. Zapomnijcie o kupnym paprykarzu, kiedy taki paprykarz to naprawdę nic trudnego!Składniki: na 6 kanapek1
wędzona makrela2 czerwone
chili1
cebula100 g
ryżu, u mnie avorio2 łyżki
oliwy z oliwek400 ml
rybnego bulionu100 ml sosu
chili, gęsty2 łyżki słodkiego sosu
chili1 łyżeczka przecieru1 łyżeczka
octu balsamicznego1 łyżka posiekanej
natki pietruszkisól i
pieprz do smakuWykonanie:Oczyść
chili z ziaren i pokrój w cienkie paski. Obierz
cebulę i pokrój w kostkę. Podsmaż
cebulę i
chili na
oliwie prze 2 minuty, po czym dodaj
ryż. Kiedy
ryż zaczyna błyszczeć wlewaj partiami
bulion, cały czas mieszając podobnie jak w risotto.Kiedy
ryż jest już gotowy dodaj przecier, obydwa
chili sosy, dopraw
solą,
pieprzem,
octem i
pietruszką. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z kuchni. Ostudź.Obierz
makrelę ze skóry i ości i wymieszaj z
ryżem. Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę, aby smaki się przegryzły.

Paprykarz świetnie pasuje na kanapki . Oczywiście u mnie świeżo upieczony
chleb na zakwasie…Polecane przepisySkagenröra szwedzka salatka z
krewetekSałatka z
wędzonego łososia i
rakówŚledzie śródziemnomorskie z
oliwkami i
kaparamiZimna przekąska z
krewetekLekka
sałatka z
awokado i
jajek