ßßß

Czasami każdy z nas ma ochotę na coś małego do przegryzienia. To jest coś na co wpadłam, gdy bardzo miałam ochotę na kanapkę. Od niedawna nie jadam pieczywa a chciałam mieć podobną przyjemność i jednocześnie nie czuć się winną. I tak wpadłam na pomysł tych malutkich kanapeczek z ogórka. Świeżych i chrupiących.Na 2 porcje:1/2 orórka pokrojonego w grube plastry1 avokado - rozdrobnione widelcem1 jajko ugotowane na twardodobrej jakości pasztetkilka czarnych oliwekcebula dymkanatka pietruszkisól i pieprzKilka plastrów ogórka smarujemy pasztetem i przykrywamy drugim plastrem. Wierzch posypujemy dymką i natką.W wersji drugiej- ogórki smarujemy avokado i przykrywamy drugim plastrem. Wierzch smarujemy avokado i nakładamy plaster jajka, połowe oliwki. Wszystko posypujemy dymką, opruszamy solą i pieprzem.Smacznego!