Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
ogórek sałatkowy 1 sztuk
cebula 2 sztuk
jajka 3 sztuk
oliwki - nadziewane według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz - mielony 1 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone twarde
pomidory pokroić w cząstki, a umyty
ogórek w plasterki, oczyszczoną
cebulę w piórka,
jajka ugotowane grubo posiekać. Na środku talerza lub okrągłego półmiska ułożyć
pomidory, wokół nich
ogórki i posypać je
cebulą. Równomiernie rozłożyć na
sałatce oliwki, polać
oliwą, posypać
jajkami i
pieprzem. Posolić tuż przed podaniem na stół, żeby warzywa nie puściły soku. Podawać z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: