Niedawno odwiedziła mnie przyjaciółka. Zrobiłam pyszny obiadek, a ucztę rozpoczęła przekąska z łososiem i awokado . Bardzo fajna przekąska, która świetnie pasuje do bufetu. Przekąskę podałam na małych gofrach, które upiekłam z dodatkiem kopru.Nic trudnego, a zawsze trochę inaczej! Szybko i łatwo!Przekąska z łososiem i awokado na ziołowych gofrachSkładniki:30 przekąsekZiołowe gofry150 ml mąki1 łyżeczki proszku do pieczenia100 ml zimnej wody100 ml śmietanki2 czubate łyżki posiekanego kopru1 łyżki masła, rozpuszczone¼ łyżeczki soliKrem z awokado1 awokado100 gęstego jogurtu1 łyżka posiekanych liści bazylii1 mały ząbek czosnkusól do smakuDo dekoracjiłosoś, wędzony lub marynowanykoperczerwona cebulaWykonanie:Ubij lekko śmietankę i wymieszaj z mąką i proszkiem. Dodaj rozpuszczone masło , wodę i koper.Smaż cienkie gofry, u mnie w kształcie serc.Zmiksuj awokado z bazylią i czosnkiem. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą.Nałóż krem z awokado na gofra. Zrób różyczkę z łososia i ułóż na kremie.Udekoruj całość cebulą i koprem.Polecam zimne przekąski na każdą okazję. Trochę luksusu w powszedni dzień nie zaszkodzi.Polecane przepisyJeszcze jest czas!Zapiekane daktyle z serem chèvreSałatka z wędzonego łososia i rakówZimna przekąska z grillowanej cukiniiZimna przekąska z krewetek