ßßß Cookit - przepis na Przekąska z łososiem i awokado na ziołowych gofrach

Przekąska z łososiem i awokado na ziołowych gofrach

nazwa

Wykonanie

Niedawno odwiedziła mnie przyjaciółka. Zrobiłam pyszny obiadek, a ucztę rozpoczęła przekąska z łososiem i awokado . Bardzo fajna przekąska, która świetnie pasuje do bufetu. Przekąskę podałam na małych gofrach, które upiekłam z dodatkiem kopru.
Nic trudnego, a zawsze trochę inaczej! Szybko i łatwo!
Przekąska z łososiem i awokado na ziołowych gofrach
Składniki:
30 przekąsek
Ziołowe gofry
150 ml mąki
1 łyżeczki proszku do pieczenia
100 ml zimnej wody
100 ml śmietanki
2 czubate łyżki posiekanego kopru
1 łyżki masła, rozpuszczone
¼ łyżeczki soli
Krem z awokado
1 awokado
100 gęstego jogurtu
1 łyżka posiekanych liści bazylii
1 mały ząbek czosnku
sól do smaku
Do dekoracji
łosoś, wędzony lub marynowany
koper
czerwona cebula
Wykonanie:
Ubij lekko śmietankę i wymieszaj z mąką i proszkiem. Dodaj rozpuszczone masło , wodę i koper.
Smaż cienkie gofry, u mnie w kształcie serc.
Zmiksuj awokado z bazylią i czosnkiem. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą.
Nałóż krem z awokado na gofra. Zrób różyczkę z łososia i ułóż na kremie.
Udekoruj całość cebulą i koprem.
Polecam zimne przekąski na każdą okazję. Trochę luksusu w powszedni dzień nie zaszkodzi.
Polecane przepisy
Jeszcze jest czas!
Zapiekane daktyle z serem chèvre
Sałatka z wędzonego łososia i raków
Zimna przekąska z grillowanej cukinii
Zimna przekąska z krewetek
Źródło:http://codojedzenia.pl/przekaska-z-lososiem-i-awokado-na-ziolowych-gofrach