Wykonanie

Moi goście byli po prostu zachwyceni zimną przystawką w postaci faszerowanych ogórkow. Taka prosta zimna przekąska, nieskomplikowana w robieniu jest bardziej elegancka niż zwykłe
ogórki pokrojone w plasterki. Doskonale nadaje sie do
kurczaka z grila czy zimnego bufetu.

Przepis na faszerowane
ogórkiSkładniki:16 sztuk2 długie
ogórki200 g
feta1
czerwona papryka1 żółte
chili3 łyżki pokrojonego
szczypiorusól do smakuSzczypta
pieprzu kajenskiegoWykonanie:
Paprykę,
chili i
szczypior pokrój bardzo drobno.Widelcem rozgnieć
feta serek i dodaj do pokrojonych warzyw.Jeżeli masa serowa jest za gęsta, dodaj kwaśnej
śmietany.Podziel
ogórki na krążki wielkości 4 cm i łyżeczką wydryluj miękką część nasienną
ogórka i napełnij każdy krążek masą
serową.Tak przygotowane
ogórki posyp
pieprzem kajenskim.Polecane przepisyWytrawna
tarta z
szynką ,
fetą i
chiliLekkie sałatki nie tylko do grillaPrzyjacielskie spotkanie przy grilu
Marchewka inaczej
Szpinak króluje w mojej kuchni!