Wykonanie
Zastanawiałam się co tu zrobić dzisiaj na jutrzejszy obiad i wymyśliłam coś takiego :) Danie z
ciecierzycą,
ryżem i warzywami :)

PRZEPIS:Składniki:0,5 kubka mieszanki
ryżu basmati z dzikim0,5 kubka
czerwonej soczewicy1
cukinia1
paprykagarść
sałaty roszponkiokoło 300 g
fasolki szparagowebiałe wino2 ząbki
czosnkuodrobina
imbiru (mniej więcej wielkości jednego ząbku
czosnku)1
cebulaprzyprawy:
sól,
pieprz,
papryka słodka,
liść laurowy,
pieprz w kulkach,
ziele angielskie w kulkach

1. Gotujemy
wodę w osobnych garnkach na
ryż i
soczewicę. Do
wody na
soczewice dodajemy
liść laurowy, 2 kulki
ziela angielskiego i 2 kulki
pieprzu
2 . Kroimy
fasolkę i wrzucamy do garnka lekko podlewając
wodą. Dusimy


3. Dodajemy
paprykę. Podlewamy odrobiną
wina. Dusimy do miękkości i odstawiamy

4 . Na rozgrzany
olej dodajemy posiekane ząbki
czosnku i
imbir. Dusimy na małym ogniu

5. Kroimy w piórka
cebulę i dodajemy do
czosnku
6. Kroimy
cukinię w półplasterki i dodajemy do
cebuli i
czosnku, podlewamy
winem i dusimy do miękkości.

7. Na koniec wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy....i GOTOWE !!!
