Wykonanie

Czas na deser. Dzisiaj proponuję naleśniki. Danie w
sumie tradycyjne, możemy je urozmaicać stosując różne polewy. Ja proponuję wyśmienite słodko-kwaśne
Wiśnie w
Syropie ETERNO .Składniki:ciasto:2
jajaszczypta
soli300 g
mąki300 ml
mleka300 ml
wody (połowa
wody może być gazowana)łyżeczka
oliwynadzienie:
twaróg (najlepiej mielony)
cukierśmietanaprzyprawy:
wanilia,
cynamonpolewa:
Wiśnie z
Rumem ETERNO

Przyrządzanie:Wymieszać wszystkie składniki ciasta ręcznie lub w mikserze. Ja wolę mikser, ciasto jest bardziej aksamitne.Smażyć na patelni. Jak użyjemy teflonowej patelni nie trzeba dodawać żadnego tłuszczu, wystarczy odrobina w cieście. W innym przypadku trzeba cienko posmarować patelnię
olejem, aby ciasto nie przywierało.

Wlewać ciasto, w miarę cienkie warstwy, smażyć z dwóch stron (przekładać najlepiej drewnianą
łopatką, a bardziej wprawieni mogą przerzucać).Nadzienie:
ser doprawić według uznania: wymieszać ze
śmietaną, dodać
cukier,
cukier waniliowy,
cynamon.Masę
serową rozsmarowywać na plackach, zwinąć w trójkąty. Ułożyć na talerzu, polać
wiśniami i
syropem.

Jako polewy możemy zastosować inne
przetwory owocowe ETERNO, np.:
Papaja z Kwiatem Czarnego Bzu,
Mango z
Żurawiną,
Truskawki z
Migdałami i
Likierem.Polecam również
syropy, wspaniały smak uzyskamy polewając s
yropem Malinowym z
Miodem.