Wykonanie

Szybki i bardzo pyszny obiad. Potrzebujemy tylko warzywa, sos i
ser. Aby było jeszcze szybciej i prościej można użyć warzyw ze sklepu w postaci zamrożonej, ale to już raczej zimą bo teraz warzywa są najsmaczniejsze i mamy ich pod dostatkiem.Zapraszam :-)Składniki:- mały
brokuł- 5
ziemniaków- garść
fasolki- pół puszki
kukurydzy-
papryka czerwona szpiczasta-
cebula- kawałek
pora-
marchewka-
sól himalajska-
pieprz- suszona
bazylia i
oregano- 80 g
sera żółtego- 2-3 łyżki remulady duńskiej (od Folwark)Wykonanie:Wszystkie warzywa musimy obrać i pokroić na mniejsze części.
Ziemniaki,
marchew i
fasolkę przekładamy go garnka i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy 5 minut. Formę do pieczenia smarujemy
oliwą i przekładamy nasze podgotowane warzywa, dodajemy
paprykę,
kukurydzę,
cebulę,
por i
brokuła. Przyprawiamy
solą,
pieprzem i szczyptą suszonej
bazylii i
oregano. Dodajemy odrobinę
wody - 50 ml i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni. Naczynie ma być zamknięte pokrywką. Następnie pokrywkę zdejmujemy i pieczemy jeszcze 10 minut bez przykrycia. Sprawdzamy czy warzywa są miękkie. Jak jeszcze nie to potrzymajmy je jeszcze chwilę w piekarniku. Na warzywach rozsmarowujemy sos i posypujemy
serem żółtym. Zapiekamy jeszcze 10 minut, aż
ser się rozpuści. Przekładamy na talerze.

