Wykonanie

Skończyła nam się granola. Mój syn już prosił o nią od tygodnia, więc w końcu ją zrobiłam. Wykorzystałam tym razem inny przepis z książki Agnieszki Maciąg "Smak Miłości". Jaka różnica - do zrobienia granoli wykorzystałam także
olej rzepakowy.I dodałam składniki nasze ulubione do granolki. Wyszła pyszna i mam nadzieje, że mój Junior jest zadowolony - chyba tak bo
mówi, że mu bardzo smakuje :-)Zachęcam Was do zrobienia takiej własnej granoli, jest super na poranne śniadanie, czy drugie śniadanie w pracy. Szybko i zdrowo. Nie ma nic pyszniejszego :-).Składniki:- 400 g
płatków żytnich błyskawicznych- 100 g
płatków owsianych- 1 szklanka
słonecznika- 1 szklanka
siemienia lnianego- pół szklanki
płatków migdałowych- szklanka
rodzynek- szklanka wiórek
kokosowych Skworcu- kilka
ananasów kandyzowanych Skworcu- 100 g
skórki pomarańczowej Skworcu- kilka
kiwi kandyzowanych Skworcu- 3 łyżki
oleju rzepakowego- 4 łyżki płynnego
miodu - ja miałam akurat
miód z mniszka lekarskiegoWykonanie:W dużej misce mieszamy
płatki,
słonecznik,
siemię lniane,
płatki migdałów i
wiórki kokosowe z
olejem i
miodem. Wykładamy dwie blaszki papierem do pieczenia i wysypujemy na nie mieszankę.Piekarnik rozgrzewamy do 140 stopni i pieczemy 40 minut, mieszając od czasu do czasu.Po upieczeniu studzimy. Mieszamy z
rodzynkami i
ananasami. Przesypujemy do szklanych i zamykanych pojemników. Jemy na śniadanie z
kefirem,
jogurtem lub
mlekiem.Smacznego :-)

