Wykonanie
            
Paczkowane granole często zawierają różnego rodzaju 'niespodzianki' w postaci 
cukru czy niechcianych tłuszczów. Nie ma nic pewniejszego niż upieczenie takiej granoli w domu. Wszystko zajmuje dosłownie 40 minut, a można zrobić zapas na cały tydzień i 
mieć pewność, że dobrze znamy skład. Możemy również za każdym razem tworzyć inne kompozycje z tego co aktualnie mamy w domu.

SKŁADNIKI2,5 szklanki 
płatków owsianych0,5 szklanki 
suszonej żurawiny0,5 szklanki 
rodzynek0,5 szklanki pestek 
słonecznika0,5 szklanki 
siemienia lnianego0,5 szklanki 
płatków migdałowych3 łyżki 
miodu1 łyżka 
oleju kokosowego (może być również rzepakowy)PRZEPISNastawiamy piekarnik na 160 st C.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy wszystkie suche składniki.Całość polewamy 
miodem i 
olejem - mieszamy.Równomiernie rozkładamy na całej powierzchni blachy i wkładamy do piekarnika.Pieczemy 30 minut (co 10 minut musimy przemieszać granolę, żeby wszystkie składniki równo się upiekły)Po upieczeniu wyciągamy blachę z pieca i zostawiamy do ostygnięcia.Gotową granolę można przechowywać w szklanych słojach.A na śniadanie łączymy 4 łyżki granoli ze szklanką 
mleka lub 
jogurtu oraz ulubionymi 
owocami.