Wykonanie
Jedna z lepszych granoli jakie zrobiłam. Jej wielkim atutem jest
pure z
malin oraz
pestki dyni i
wiórki kokosowe, które nadają jej chrupkości. Myślałam, że czekoladowej nic nie pobije ale chyba się myliłam .
Kompozycja własnaSkładniki:szklanka
malin (mogą być mrożone)2 szklanki
płatków owsianychszklanka pestek z dyniszklanka wiórek
kokosowychszklanka
rodzynekszklanka pestek
słonecznika4 łyżki
miodu100 ml
olejuMaliny zmiksować.
Miód wymieszać z
olejem. Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać puree
malinowe oraz
olej z
miodem. Dokładnie wymieszać. Przesypać do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 1 godziny mieszając co 10-15 min. Granola powinna
mieć piękny złocisty kolor.Smacznego:)