Wykonanie
            

Składniki:1 
filet z indyka20dkg 
groszku1 
cebulakawałek świeżego 
imbiru (0,2cm)pół łyżeczki 
chili2 szklanki 
bulionu1 łyżka 
mąkiolej (do smażenia)Marynata:1 ząbek 
czosnku2 łyżki 
oleju lub 
oliwy2 łyżki 
miodu2 łyżki 
sosu sojowegosok z połowy 
limonki1 łyżeczka 
przyprawy do potraw orientalnych1 łyżeczka 
mąkiPrzygotowanie
Filet z indyka myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję na niewielkie plasterki. Składniki marynaty mieszam razem w misce, a następnie wkładam kawałki 
indyka i dokładnie mieszam, tak by każdy kawałek pokrył się marynatą. Przykrywam folią i wstawiam do lodówki na 1 godzinę.
Cebulę kroję w talarki, 
imbir obieram i kroję w cienkie słupki. Na patelni rozgrzewam 
olej, smażę kawałki 
indyka do zrumienienia. Przekładam na talerz. Na następnej patelni znowu rozgrzewam 
olej, wrzucam pokrojony 
imbir, 
chili i 
groszek. Smażę kilka minut ciągle mieszając, Następnie dodaję 
mięso, zalewam 
bulionem i duszę razem do miękkości 
mięska. Wyjmuje je na talerz.
Mąkę rozprowadzam w niewielkiej ilości 
wody, dolewam trochę 
bulionu. Mieszam razem, a następnie dodaję sosu z warzywami. Czekam, aż sos zgęstnie. Podaje z 
ryżem.


