Wykonanie

Przepyszne połączenie
czekoladowego kruchego ciasta,
maku z
bakaliami, dopełnionego
bezą kokosową, oblaną
czekoladą z
figami ;-)....Czego chcieć więcej ;-))) ?

Składniki: na ciasto:- 2 szklanki
mąki- 20 dag
masła- 3/4 szklanki
cukru- 3
jajka- 4 łyżki
cukru- płaska łyżeczka
proszku do pieczenia- 2 czubate łyżki
kakaoZagniatamy szybko ciasto wykładamy blaszkę , ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca, podpiekamy 10 minut.Masa makowa:- gotowa masa makowa w puszcze- 1
jajo- garść
suszonych żurawin- 2 garście posiekanych
orzechów- garść
rodzynek-
zapach pomarańczowyMieszamy wszystko razem i wykładamy na podpieczony spód.Pieczemy kolejne 30 minut (temp. 200 stopni)W tym czasie przygotowujemy
bezę:- 3
białka- 70 g
wiórków kokosowych- 100 g
cukru- 2 czubate łyżki
mąki ziemniaczanej- kilka kropel
zapachu cytrynowegoBiałka ubijamy na sztywno, dodajemy
cukier, ubijamy na sztywno, dodajemy
mąkę i wiórki. Wykładamy na ciasto, pieczemy maksymalnie 10 minut.
Polewa czekoladowa :- tabliczka
czekolady- 50 g
margaryny- łyżka
cukru- łyżka
kakao- łyżka
wodyW rondelku mieszamy i zagotowujemy wszystkie składniki. Polewą polewamy ciasto, następnie układamy posiekane
figi.

Smacznego!