Wykonanie
Połączenie dwóch pysznych
polskich warzyw sezonowych-
buraka i
kapusty! Wszystko w jednym garnku :) pycha!

Składniki:2
marchewki,½
selera,1
cebula,20 dag
buraczków ćwikłowych,½ główki
kapusty,2 łyżki
smalcu,2 łyżki
koncentratu pomidorowego,
ziele angielskie,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
szczypior,1 ½ litra
wody.
ziemniakiWykonanie:Z
marchewki,
selera,
cebuli ugotować
wywar z
przyprawami i
solą do smaku.
Kapustę poszatkować, przysmażyć na
smalcu, dodać do odcedzonego
wywaru razem ze startymi
buraczkami, następnie ugotować do miękkości, zaciągnąć
koncentratem pomidorowym, posypać
szczypiorem i podawać z osobno ugotowanymi
ziemniakami (najlepiej
ziemniaki przysmażyć)