ßßß
Składniki:50 dag mięsa wieprzowego2 cebule2 pomidory4 ziemniaki1 marchewka1 papryka czerwona2 ząbki czosnku1 łyżka smalcu1 łyżeczka mielonej ostrej papryki3 szklanki bulionu warzywnego2 szklanki czerwonego wina½ łyżeczki kminku½ łyżeczki majeranku4 łyżki śmietanySól do smakuWykonanie:Mięso opłukać, pokroić razem z cebulą i czosnkiem. Rozgrzać smalec, obsmażyć mięso, włożyć cebulę i dalej smażyć. Posypać mieloną papryką, wlać bulion i wino. Dodać majeranek, kminek i gotować na wolnym ogniu około 45 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę i ziemniaki również pokroić razem z marchewka. Przygotowane warzywa wrzucić do zupy i gotować następne 25 minut. Zupę doprawić do smaku i zaciągnąć śmietaną.