Wykonanie
Dania Główne,
Paleo, Przepisy Maj 29, 2015 Maj 29, 2015 Maj 29, 2015 17:42 napisane przez
Miss BerryPo Energetycznych kuleczkach z
jagodami goji, przyszedł czas na coś bardziej treściwego . Zapiekany
bakłażan faszerowany
mięsem mielonym z
pomidorami,
papryką i
selerem naciowym w troszkę
bardziej pikantnej odsłonie z dodatkiem
chili . Wspaniały pomysł na obiad.
Bakłażan zapiekany z
mięsem mielonymAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 20 minutCzas gotowania: 35 minutW
sumie: 55 minutPorcje: 4Składniki500 g
mięsa mielonego wołowego2 duże
bakłażany2 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwy z oliwek1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
pomidorów¼
selera naciowego1
czerwona paprykasól,
pieprzbazylia,
oreganosłodka papryka,
chiliodrobina
cukru do smakuPrzygotowanie
Mięso mielone posypać obficie
przyprawami:
solą,
pieprzem,
bazylią,
oregano,
słodką papryką i
chili.Na dużej głębokiej patelni rozgrzać
oliwę z oliwek i podsmażyć
mięso mielone wraz z rozgniecionym
czosnkiem.Dodać
pomidory z puszki i
czerwoną fasolę.
Bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek. Najlepiej zrobić to nacinając powierzchnię
bakłażana nożem tworząc kratkę, a następnie wyciągać kosteczki łyżeczką.Wnętrze
bakłażana dodać do patelni wraz z pokrojonym
selerem naciowym i
czerwoną papryką.Gotować na średnim ogniu około 20 minut. W razie potrzeby dolać
wody.Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
bazylią,
oregano i
chili. Można również dodać odrobinę
cukru, by złagodzić kwaśny smak
pomidorów.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec około 15 minut. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 500 g Kalorie: 308,3 g Tłuszcze: 8,6 g Węglowodany: 25,6 g Błonnik: 8,3 g
Białko: 36,7 g3 . 3.2998

Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania