Wykonanie
Dania Główne, Przepisy Styczeń 7, 2015 Styczeń 7, 2015 Styczeń 7, 2015 13:22 napisane przez
Miss BerryBardzo proste danie, polegające w zasadzie tylko i wyłącznie na wrzuceniu składników do garnka i gotowaniu przez dość długi czasJedno z moich ulubionych dań i przepis sprawdzony milion
razy, który zawsze ląduje na moim
stole, gdy nie mam pomysłu na obiad .
Chili con carne zawinięte w pełnoziarnistą tortillę z
jogurtem naturalnym w towarzystwie
sałaty lodowej – pycha!
Chili con carneAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 50 minutW
sumie: 1 godzina 5 minutPorcje: 6Składniki500 g
mięsa mielonego wołowego2
cebule2 ząbki
czosnku2 puszki
pomidorów krojonych1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
kukurydzy konserwowej2
czerwone papryki1
zielona papryka2 łyżeczki
ostrej papryki2 łyżeczki
słodkiej papryki1 łyżeczka suszonych
płatków chili (zależnie od preferencji)2 łyżeczki
oreganosól,
pieprzewentualnie
cukier lub
stewia do smaku2 łyżki
oliwy z oliwekPrzygotowanieW garnku rozgrzać
oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojoną w kostkę
cebulę i posiekany
czosnek.Dodać
mięso mielone i wymieszać je z
przyprawami:
ostrą papryką,
słodką papryką,
oregano,
solą i
pieprzem. Podsmażyć.Dodać
pomidory krojone,
czerwoną fasolę i
kukurydzę konserwową. Gotować na małym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając.Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę
paprykę. I gotować minimum 20 minut.
Chili powinno być dobrze doprawione, lekko słodkie (przez
kukurydzę i
paprykę) można jednak dosłodzić je odrobiną
cukru lub
stewii.Podawać z
sałatą lodową zawinięte w pełnoziarnistą tortillę.Wartości odżywczeRozmiar porcji: 490 g Kalorie: 315 kcal Tłuszcze: 7 g Węglowodany: 38,5 g Błonnik: 8,9 g
Białko: 29,3 g3 . 2.2807Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania