ßßß
Chili con carneAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 50 minutW sumie: 1 godzina 5 minutPorcje: 6Składniki500 g mięsa mielonego wołowego2 cebule2 ząbki czosnku2 puszki pomidorów krojonych1 puszka czerwonej fasoli1 puszka kukurydzy konserwowej2 czerwone papryki1 zielona papryka2 łyżeczki ostrej papryki2 łyżeczki słodkiej papryki1 łyżeczka suszonych płatków chili (zależnie od preferencji)2 łyżeczki oreganosól, pieprzewentualnie cukier lub stewia do smaku2 łyżki oliwy z oliwekPrzygotowanieW garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek.Dodać mięso mielone i wymieszać je z przyprawami: ostrą papryką, słodką papryką, oregano, solą i pieprzem. Podsmażyć.Dodać pomidory krojone, czerwoną fasolę i kukurydzę konserwową. Gotować na małym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając.Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. I gotować minimum 20 minut.Chili powinno być dobrze doprawione, lekko słodkie (przez kukurydzę i paprykę) można jednak dosłodzić je odrobiną cukru lub stewii.Podawać z sałatą lodową zawinięte w pełnoziarnistą tortillę.Wartości odżywczeRozmiar porcji: 490 g Kalorie: 315 kcal Tłuszcze: 7 g Węglowodany: 38,5 g Błonnik: 8,9 g Białko: 29,3 g3 . 2.2807Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania