Wykonanie
Nie traktujcie
selera po macoszemu, bo to
banalne, niedoceniane warzywo kryje w sobie wielką moc. Zapewni zdrowie, urodę i długowieczność- warto zatem po niego sięgać jak najczęściej, bo to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Dzisiaj prosta, aromatyczna zupa krem z
selera z dodatkiem
gruszki. Niezwykle aksamitna i subtelna w smaku. Zapraszam!Składniki:
2 spore
selery1
gruszka1
cebula1 ząbek
czosnku2 łyżki
masła ghee
sól,
pieprz0,7 l
bulionu warzywnegokwaśna
śmietana 2 łyżki2 łyżeczki
chrzanu1
listek laurowynatka zielonej
pietruszkiWykonanie:
cebulę i
czosnek obrać, rozdrobnić i zeszklić na
maśleseler i
gruszkę obrać i pokroić w grubą kostkę, dorzucić do rondla i przesmażyć wszystko razem. Zalać
bulionem, dodać
listek laurowy i gotować około 20 minut, aż
seler zmięknieusunąć
listek laurowy, całość zblendować na gładki krem. Dodać
sól,
pieprz,
chrzan i
śmietanępodawać np. z zielona
pietruszką lub
tymiankiemŻYCZĘ SMACZNEGO!