Wykonanie
Hej ! Dziś już poniedziałek , a jak to ja po niedzieli mam dużo energii na rozpoczęcie nowego tygodniaA z racji tej nieszczęsnej pogody zawody zostały odwołane i trzeba czekać na kolejne do kwietniaAle ja się nie zamartwiam , bo wynagrodziłam sobie to kolacją ( goferkami z quinoy )I dzisiejszym śniadankiemPo raz pierwszy w moim śniadaniu została użyta
mąka sezamowaMa ona cudowną konsystencję i boski zapach suszonej
chałwyPo raz pierwszy musiałam ją użyć do wypieku .Ale jakiego ? A no owsianki , bo dawno jej u mnie nie byłoDo owsianki dodałam oczywiście
gruszkę , bo co jak co ale ona idealnie pasuje do
chałwyAle to nie koniec
chałwowych dodatków bo po upieczenie owsiankę podałam z
jogurtem naturalnym wymieszanym z tahini,
miodem i podprażonym
sezamemPo prostu
chałwowo -
gruszkowy zawrót głowy od wczesnych godzin porannych <333


Pieczona owsianka z
gruszka i
mąką sezamową . Podana z
jogurtem wymieszanym z tahini,
miodem i podprażonymi ziarnami
sezamuPrzepis:- 5 łyżek
płatków owsianych ( u mnie gluten free)- 1/ 2 szkl
mleka ( u mnie
ryżowe)-
jajko-
gruszka starta na tarce o drobnych oczkach- łyżka
mąki sezamowej
Płatki owsiane zalać
mlekiem i pozostawić do wchłonięcia na całą noc. Rano dodać pozostałe składniki , przełożyć do kokilki i zapiec w piekarniku przez 30 min w temp 180 stopni Celsjusza


A teraz kolacyjka czyli gofr z quinoy z dużą ilością warzyw,
wędliną sojową z suszonymi śliwami i
serem piórkoPrzepis:- 3 łyżki quinoy- 2 łyżki
mąki owsianej-
jajko- ok 1/ 2 szkl
wodyQuinoę ugotować do gęstości w wodzie. Pozostawić do wystygnięcia a następnie dodać pozostałe składniki. WymieszaćPiec w dobrze nagrzanej i wysmarowanej
oliwą lub
olejem gofrownicy do uzyskania chrupkości
Wędlina sojowa z
suszonymi śliwkamiWędlina sojowa z
suszonymi śliwkami to urozmaicona
śliwkami propozycja zastąpienia
mięsnych wędlin lżejszym, bogatym w
białko i wapń, odpowiednikiem roślinnym.
Wędlina charakteryzuje się wyrazistym smakiem
schabu z
suszonymi śliwkami. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi – bogatymi w błonnik oraz z warzywami.
Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, Produkt nie zawiera cholesterolu ani konserwantów.
Wędlina sojowa z
suszonymi śliwkami została przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie.

Dziś poproszę o porcję kciuków , bo mam spr z matematyki.Kochanej królowej nauk z działu z logarytmów i potęg.Choć wydaje się to ,dość proste to może okazać się trudne :)Miłego poniedziałku !