ßßß
sposób przygotowania: miękkie masło utarłam na puch dodając cukier i sól. Cały czas miksując dodawałam po jednym jajku. Następnie dosypałam mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, skórkę cytrynową i 125 ml mleka - zmiksowałam całość na gęstą masę. 2/3 tej masy przełożyłam na blaszkę (25x35cm) wyłożoną papierem do pieczenia, rozsmarowałam. Na masie ułożyłam owoce - wiśnie i borówki w całości a morele i śliwki pokrojone na ćwiartki - nie za dużo żeby nie zrobił się zakalec.Do pozostałej masy dodałam 1,5 łyżki cukru, kakao i resztę mleka, zmiksowałam. Wyłożyłam delikatnie na owoce i rozsmarowałam. Nie musi być równo, ciasto da sobie radę :)Piekłam ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 170 st. CGdy ostygło posmarowałam wierzch gęstym lukrem utartym z soku z połówki cytryny, 2 łyżek gorącej wody i cukru pudru. Posypałam cukrem perlistym i krokantem orzechowym.