ßßß
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. W drugiej misce miksujemy miękkie masło i dodajemy powoli ubite jajka.Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i porcjami dodawać do masy jajecznej na przemian z mlekiem. Dodać szczyptę soli.Masę kajmakową wymieszać łyżką, żeby była jednolita. Dodawać do ciasta po łyżce i miksować do połączenia. Ciasto przełożyć do formy na babę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.Piec ok. 50-60 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180°C.Po upieczeniu wystudzić babkę. Polać ją czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej (na garnku z małą ilością gotującej się wody ustawiamy miseczkę z czekoladą i ją rozpuszczamy). Posypać posiekanymi na kawałki orzechami.
Przepis dodaję do akcjioraz