ßßß
sposób przygotowania: Pierś z kurczaka opłukałam i dobrze osuszyłam na ręcznikach papierowych. Pokroimy w niedużą kostkę, przełożyłam do miski i skropiłam sosem sojowym, wymieszałam. Paprykę, umytą i bez pestek, także pokroiłam w kostkę, dodałam do mięsa razem z porem i zieleniną. Wbiłam jajko, dosypałam mąkę i wymieszałam masę dokładnie - jeśli masą wyda Wam się zbyt rzadka ew. można dodać troszkę więcej mąki kartoflanej albo 1 łyżkę pszennej. Masę doprawiłam pieprzem, chili i solą pamiętając, że sos sojowy jest słony. Nakładałam łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyłam do zrumienienia z obu stron. Przewracać trzeba ostrożnie łopatką dopiero wtedy gdy spód dobrze się przyrumieni. Na koniec smażenia dobrze jest przykryć patelnię i na malutkim ogniu jeszcze chwilę poddusić kotleciki. Podałam z pokrojonymi warzywami i jogurtem naturalnym oraz ziemniakami. Dobre są też na zimno z pieczywem.