ßßß
średnia pierś z kurczakapół opakowania mrożonego groszku z marchewką100ml śmietany 12%pieprz bałkańskiostra papryka w proszkucebulaoliwa z oliwekW garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę z oliwek. W tym czasie obieramy cebulę i siekamy ją w kostkę. Wrzucamy do garnka i podsmażamy do zrumienienia się.Pierś kurczaka myjemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, podlewamy ok. 2 szklankami wody, przyprawiamy ostrą papryką i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 7 minut. Następnie do gotujacego się kurczaka dodajemy groszek z marchewką.Do kubka przelewamy śmietanę, dodajemy do niej 2 łyżki, w której gotuje się pierś z kurczaka. Mieszamy dokładnie.Gdy mięso i warzywa będą już miękkie, dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 2. minuty.Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem, makaronem lub gotowanymi warzywami.

PS. Zmieniłam szablon. Jeszcze jest niedokończony, także cierpliwości :)