Wykonanie
Koniec. To był wyjątkowo przyjemny weekend, dlatego tak ciężko było mi dziś wracać do Krakowa. Po weekendzie przeważnie trzeba dać odpocząć żołądkowi i
wątrobie, dlatego mam dla Was lekką propozycję na jutrzejszy lunch ;)

pół opakowania mixu
sałat z
rukoląmała
pierś kurczaka3 łyżki
kukurydzy z puszki
pomidorpieprz czarny, świeżo mielony
oliwaOliwę rozgrzewamy na patelni.
Pierś kurczaka kroimy w cenkie paski, przekładamy na patelnię, przyprawiamy
pieprzem i pieczemy ok. 7 minut.Do miski przekładamy
sałatę,
kukurydzę i
pomidora, pokrojonego w kostkę. Mieszamy.
Sos czosnkowy:mały
jogurt naturalny2 ząbki
czosnkupół łyżeczki
suszonego koperkupieprzCzosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy do
jogurtu. Przyprawiamy
koperkiem i
pieprzem. Całość mieszamy, wkładamy do lodówki na godzinę.Na paterz wykładamy
sałatkę, na niej układamy
kurczaka, polewamy
sosem czosnkowym.Smacznego ;)
