ßßß
Cookit - przepis na Pomidorowy kapuśniak na żeberkach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pomidorowy kapuśniak na żeberkach
Składniki
Kapusta kiszona
Wieprzowina żeberka
Marchew
Seler
Pietruszka
Pory
Liść laurowy
Sól
Pieprz
Cebula
Wykonanie
Kwaśna
kapusta
i słodkie
pomidory
, do tego aromatyczne
zioła
i
wywar
na warzywach - to musi się udać. I udaje się za każdym razem.500 g
kapusty kiszonej
300 ml passaty700 g
żeberek wieprzowych
4
marchewki
1
seler
2
pietruszki
1
por
liść laurowy
ziele angieksie
sól
pieprz
1
cebula
-
Żeberka
dokładnie płuczemy i wkładamy do ziemnej
wody
. Ustawiamy na gazie i gotujemy około 40 minut. Po tym czasie dodajemy obrane warzywa, solimy, doprawiamy
pieprzem
,
liściem laurowym
i
zielem angielskim
. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze przez 30 - 40 minut.- Po upływie tego czasu wyciągamy warzywa i
mięso
z
bulionu
, a dodajemy do niego posiekaną drobno
kapustę kiszoną
i wlewamy passatę. Gotujemy około 30 minut. Po koniec gotowania dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Podajemy z ugotowanymi
ziemniakami
.Smacznego:)
Źródło:
http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/12/pomidorowy-kapusniak-na-zeberkach.html
Przepisy powiązane
Rosól z makaronem
Zupa pomidorowa z lubczykiem
Wywar jarzynowy na żeberkach- podstawa zupy
Zupa pieczarkowa
Rosół z gęsiny
Składniki powiązane (0)