Wykonanie

SKŁADNIKI500 g
twarogu chudego400 ml
jogurtu naturalnego typu greckiego1 opakowanie budyniu
czekoladowego bez
cukru1 łyżeczka płaska
cynamonu5
żółtek1 łyżeczka
proszku do pieczenia5 kropli
aromatu cytrynowego2 łyżki
wiórków kokosowych5
białek jajekszczypta
soliPRZYGOTOWANIE
Białka z
solą ubić na sztywną pianę.Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Jeżeli okaże się zbyt gęsta dodać troszkę
mleka. Wszystko zależy od era. Jedna są bardziej mokre inne zaś takie suche. Masę
serową przelać do misy multicookera, dodać pianę i wymieszać.Zamknąć pokrywę multicookera i nastawić pogram
CAKE i czas 1 godzina i 30 minut.Ciasto udekorować wiórkami kokosowymi i marynowanymi
cytrynkami Eterno.


















INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE
Cytrynki z
rumemLiczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8Skład:
cytryny (do produkcji użyto do 52%
owoców),
cukier,
rum 1,2% obj.Słoiki szklane: zawartość netto 230gZastosowanie: do
herbaty, lemoniady,
drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów
Cytrynki przygotowane są w specjalny sposób: ze skórką, bez dodatku
wody, konserwantów ani sztucznych barwników.
Syrop, w którym znajdują się
owoce, powstaje w wyniku połączenia się naturalnego soku z
owoców z
cukrem.Polecam Jako tradycyjny dodatek do
herbaty: plasterek
cytrynki z łyżeczką
syropu.Do sporządzania orzeźwiających
napojów: do
wody mineralnej w dzbanku dodać parę plasterków cytrynek z
syropem. Słoiczek wystarcza do sporządzenia 4l pysznej lemoniady. Do lemoniady można dodać parę listków
mięty oraz trochę
miodu.Jako dodatek do deserów np.:
lody owocowe w pucharkach polać
syropem, ozdobić plasterkami cytrynek.Do
pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu.KLIK DO SKLEPU