ßßß Cookit - przepis na Duszona golonka

Duszona golonka

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
1 golonka (nie wiem ile ważyła moja bo dostałam od rodziców :))
500 g kapusty kiszonej
2 łyżki oleju
250 ml wody
8 ząbków czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
garść przypraw (liście laurowe, ziele angielskie, owoc jałowca, połamany cynamon, goździki, suszone płatki czosnku, kolorowy pieprz, suszone papryczki chilli)
świeżo mielona sól himalajska z przyprawami (sama komponuje od kiedy skończyła się oryginalna zawartość młynka soli Azjatico)
świeżo mielony pieprz
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
1 łyżka papryki wędzonej
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
1/4 pora
1 duża cebula czerwona
PRZYGOTOWANIE:
Golonkę obmyć i jeśli trzeba to oczyścić z włosków. Ponacinać dość głęboko aby przebić się przez skórę. Natrzeć i zalać dokładnie mięso marynatą (olej, woda i przyprawy oraz musztarda). Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Zamarynowaną golonkę przekładamy wraz z marynatą do misy multicookera w której dno zostało wyłożone kapustą i pozostałymi warzywami. Ja dolałam jeszcze 100 ml wody. Zamknąć pokrywę i ustawić program STEW i czas 2 godziny.
Skóra sama odchodzi, mięso wręcz rozpływa się w ustach i ten aromat mmmmmmmmmmm.
SMACZNEGO !!!!
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/05/duszona-golonka.html