Wykonanie

SKŁADNIKI:1
golonka (nie wiem ile ważyła moja bo dostałam od rodziców :))500 g
kapusty kiszonej2 łyżki
oleju250 ml
wody8 ząbków
czosnku1/2 pęczka
natki pietruszkigarść przypraw (
liście laurowe,
ziele angielskie,
owoc jałowca, połamany
cynamon,
goździki, suszone
płatki czosnku,
kolorowy pieprz, suszone
papryczki chilli)świeżo mielona
sól himalajska z
przyprawami (sama komponuje od kiedy skończyła się oryginalna zawartość młynka
soli Azjatico)świeżo mielony
pieprz2 łyżeczki
musztardy sarepskiej1 łyżka
papryki wędzonej1
marchewka1
korzeń pietruszki1/4
pora1 duża
cebula czerwonaPRZYGOTOWANIE:
Golonkę obmyć i jeśli trzeba to oczyścić z włosków. Ponacinać dość głęboko aby przebić się przez skórę. Natrzeć i zalać dokładnie
mięso marynatą (
olej,
woda i
przyprawy oraz
musztarda). Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Zamarynowaną
golonkę przekładamy wraz z marynatą do misy multicookera w której dno zostało wyłożone
kapustą i pozostałymi warzywami. Ja dolałam jeszcze 100 ml
wody. Zamknąć pokrywę i ustawić program STEW i czas 2 godziny.Skóra sama odchodzi,
mięso wręcz rozpływa się w ustach i ten aromat mmmmmmmmmmm.SMACZNEGO !!!!




















