Składniki i przepis na wywar (bulion):Składniki:porcja rosołowa1 cebulapor3 marchewki2 pietruszki1/4 seleranatkakoprunatka pietruszkiziele angielskieliście lauroweczosnek (5 ząbków obrane)1 czubata łyżka cząbru1 czubata łyżka lubczyku5-6 dużych marchewekPrzygotowanie wywaru:Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być wywar tylko warzywny ja natomiast zrobiłam z wywaru rosołowego, bo po prostu wolę zupy na wywarze mięsnym. Są one dla mnie zdecydowanie bardziej smaczne i treściwe. Także każdy chyba z nas wie jak ugotować rosół :) wywar może być gorący. Najważniejsze by warzywa były pokrojone w kostkę. I po ugotowaniu pozostawić w wywarze jedynie marchewki, pietruszkę, seler, cebulę, w/w przyprawy, czosnek i ziarenka ziela i pieprzu.Dodatkowo:Do gotującego się wywaru dodaję podsmażoną marchewkę. Do rozgrzanej głębokiej patelni dodaję 2 łyżki oliwy, posiekany ząbek czosnku i pokrojone w kostkę marchewki. Smażę około 20 minut.Całość zmiksowałam blenderem.Dodatki:Zupę dodatkowo doprawiłam bazyliowym pesto oraz pieczonym filetem z łososia w ziołach.1 filet z łososia około 300-400 g1 łyżka bazyliowego pesto3 ząbki czosnkuzmielone suszone pomidorysól himalajskamielone chilliNa łososia wylewamy sporządzona marynatę i zapiekamy przez 10 minut 200 stopni góra i dół.