ßßß
4 długie plastry boczku wędzonego4 małe ogórki kiszonemusztarda1 cebulamąka do obtoczeniasól, pieprzsłodka paprykaolej do smażenia1 szklanka bulionuziele angielskieliście laurowePRZYGOTOWANIEMięso kroimy na 4 plastry. Rozbijamy cienko tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą. Kładziemy plastry boczku i ogórki. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Doprawiamy jeszcze solą, pieprzem i papryką i obtaczamy w mące. Obsmażamy na gorącym tłuszczu z każdej strony.. Przekładamy zrazy do garnka. Na patelni z pozostałym tłuszczem podsmażamy pokrojoną cebulę. Przekładamy ją do zrazów i podlewamy bulionem. Wrzucamy kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości - około godzinę. Powstały sos możemy podbić niewielką ilością mąki i śmietany.Pyszne zrazy gotowe :)
Smacznego :)