Wykonanie
Coś, co zna chyba każdy -
sałatka warzywna z
majonezem. Uboczny produkt rosołów i
wywarów. Robię ją rzadko, może dlatego , że był czas kiedy pojawiała się na
stole nieco zbyt często. Szczęśliwie warzywa z rosołu zjadają nasze psy, więc
sałatkę robię teraz wtedy kiedy mam na nią ochotę , a nie kiedy trzeba zagospodarować resztki.

składnikiugotowana
włoszczyzna ( bez
pora):1
marchewka2
pietruszkiseler2 - 3
ogórki kiszoneugotowane 2 - 3
ziemniakijajko ugotowane na twardo
cebuladowolne
zioła -
szczypiorek,
koperek,
pietruszka, drobno pokrojone
majonezoliwa (tyle, żeby
sałatka nie była sucha)1 - 2 łyżki
musztardysól ,
pieprzprzygotowaniewszystkie warzywa pokroić w kostkę. Dodać
majonez,
oliwę,
musztardę, wymieszać , dodać
zioła, przyprawić
solą i
pieprzem. Smacznego!

