Wykonanie
Kolejny pomysł na podanie
makaronu, tym razem z
pieczarkami i
czerwoną fasolą w pysznym
pomidorowym sosiku...Składniki:opakowanie
makaronu penne300g
pieczarek2
cebulepuszka
czerwonej fasoli2-3 łyżki
koncentratu pomidorowegosól,
pieprzsłodka paprykabazylianatka lub
koperekWykonanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na
oleju na złoty kolor.Pod koniec smażenia dodajemy
koncentrat pomidorowy, chwilę smażymy całość i dodajemy
pieczarki pokrojone w paseczki.Mieszamy, doprawiamy
solą,
pieprzem,
papryką i odrobiną
bazylii.Smażymy ok 10 minut, podlewając odrobiną
wody (nie trzeba dużo, bo
pieczarki puszczą sok). Na koniec dodajemy
fasolkę z puszki wraz z zalewą. Zagotowujemy całość.
Makaron przekładamy do naszego sosu, mieszamy, posypujemy
natką pietruszki lub
koperkiem. Smacznego!