ßßß Cookit - przepis na Skrzydełka w paprykarzu

Skrzydełka w paprykarzu

nazwa

Wykonanie

na 3 osoby
6 skrzydełek
3 łyżeczki papryki słodkiej
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 kostka bulionowa
pół cebulki
1/4 łyżeczki bazyli
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Umyte skrzydełka obsmażyć z obu stron na tłuszczu.
wlać do rondla ok 1,5 szkl wody, dodać bulion drobno posiekaną cebulę, bazylię i papryke.. Włożyć obsmażone skrzydełka. Dusić pod przykryciem do miękkości, i do wyparowania nadmiaru wody.
Dodać koncentrat i jeszcze chwilke zagotować..
Podawać z ryżem i surówką .. ewent, ogórki małosolne
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/skrzydeka-w-paprykarzu.html