ßßß
Ciasto francuskieCebula5 pieczarek½ paprykikilka plastrów wędlinySer żółty(3-4 plastry)Koncentrat pomidorowyNatka pietruszki lub kilka listków bazyliiSól, pieprzPrzystawka nadaje się na każdą imprezę, najlepiej smakuję na ciepło z sosem majonezowym.Wszystkie składniki pokrój w kostkę. Cebulę podsmaż dodaj pieczarki, wędlinę, paprykę i przyprawy, chwilę poduś i odstaw do wystygnięcia. W tym czasie ciasto francuskie pokrój w paski ok. 4- 5 cm i posmaruj koncentratem pomidorowym. Do farszu dodaj żółty ser i pietruszkę/bazylię. Każdy z pasków zwiń w rożek i do środka nałóż farszu, otwarty bok dokładnie zalep. Ułóż na papierze do pieczenia (można posmarować rozbitym jajkiem) Piecz w temp. 180 stopni przez ok. 15 minut, aż się zarumienią. Smacznego!