Wykonanie
Przepyszne spaghetti, co prawda za
makaron służą nam naleśniki ale kto by się tam takich szczegółów czepiał, grunt że cała potrawa przypomina taki prawdziwy
makaron z
sosem pomidorowym, ja co prawda nigdy nie zagęszczam
sosu do spaghetti ale wy jeśli się wam sos wydaje zbyt rzadki możecie do tego użyć mazeiny, choć ja staram się jej używać jak najrzadziej i wolę lekko odparować
wodę.Składniki:25 dag
szynki drobiowej1 mała
cebula1 szklaka mrożonej
papryki kolorowej1 szklanka mrożonych
pieczarek1 duży
pomidor1 łyżka
przecieru pomidorowegobazylia,
sól i
pieprzkoperek i
natka pietruszki do dekoracji2 naleśniki według diety dukana przepis znajdziecie tutaj
Szynkę miksujemy blenderem i smażymy ją bez tłuszczu na teflonowej patelni razem z pokrojoną w kostkę
cebulą.
Cebula i zmiksowana
szynka........................................................Do lekko podsmażonych
cebuli i
szynki dodajemy
paprykę i
pieczarki, podlewamy lekko
wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, aż
grzyby i
papryka zmiękną.
Z
pieczarkami i
papryką......................................................................Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy pokrojonego w pół plasterki
pomidora i wszystko razem dusimy jakieś 5 minut.
Z
pomidorem...........................................................................Pod koniec gotowania dodajemy
przecier pomidorowy,
bazylie oraz doprawiamy potrawę
solą i
pieprzem. Naleśniki kroimy w cienkie paseczki i przekładamy je na talerz.
Pokrojone naleśniki.........................................................................Na naleśnikowe spaghetti nakładamy sos
mięsno-warzywny i całą potrawę posypujemy posiekanym
koperkiem oraz
natką pietruszki. Smacznego !!!
Spaghetti Dukana................................................................................
I jeszcze raz..............................................................................