ßßß
Składniki (orientacyjnie):1 średnia cukinia4 pomidoryduża cebula8 jajekok. pół szklanki mlekapół opakowania sera feta (można dodać całe)parmezan (niekoniecznie)pieprzsóltymianekoreganokoperekmajeranekoliwa do smażeniaWykonanie:Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni, nastaw funkcję grilla. Cukinię pokrój na ćwiartki a cebulę w krążki. Użyj takiej patelni którą można włożyć do piekarnika. Podsmaż cukinię i cebulę na oleju lub oliwie do smażenia aż staną się szkliste. Pomidory zalej wrzątkiem i zdejmij z nich skórę. Wkrój je do cukinii. Smaż chwilę. Jajka wybij do miski dodaj mleko, zioła i pieprz. Z solą ostrożnie- feta i parmezan są słone. Wlej jajka na patelnię. Delikatnie pomieszaj. Smaż chwilę bez mieszania żeby masa od spodu się ścięła. Dodaj pokrojoną w kostkę fetę i posyp parmezanem. Patelnię włóż do piekarnika i zapiekaj 15 minut aż wierzch lekko się przypiecze.Smacznego!