Wykonanie
Składniki2
jajka6 łyżek
mleka granulowanego odtłuszczonego100ml
mleka, u mnie 1,5% tłuszczu40ml pasty pomidorowej z kartonu1 łyżka
oliwy z oliwekDodatki według upodobań
PomidorCebulkaSer fetaSól,
pieprz,
koperekPrzygotowanie
Jajka rozkłócić z
mlekiem i pastą
pomidorową. Dodajemy
mleko w proszku i ucieramy łyżką o ściany miski. Na rozgrzaną
oliwę wlewamy masę i przykrywamy. Ogień zmniejszamy do połowy i czekamy aż wierzch się zetnie a spód podsmaży. Gdy tak się stanie musimy przewrócić omlet. Jeśli mamy dwie takiej samej wielkości patelnie to przerzucamy omleta po prostu na drugą patelnię z kropelką
oliwy. Jeśli jednak nie mamy drugiej patelni to wyrzucamy omlet na papier do pieczenia a
potem na papierze kładziemy z powrotem na patelnię. Omlet zarumieni się na papierze równie dobrze jak bezpośrednio na patelni. Zostawiamy więc obróconego na kilka minut - pilnujemy. Przygotowujemy sobie dodatki - kroimy
pomidora,
ser,
cebulę - to co lubimy.
Kroimy omlet na pół. Nakładamy dodatki i składamy na pół tworząc naleśnika z farszem. Coś pięknego i pysznego! Sami popatrzcie! Albo byłam okropnie głodna albo to danie jest boskie! :)SMACZNEGO SIOSTRY!