Wykonanie
A na obiad znowu pomidorowa...ileż można jeść ją z
ryżem. Czas na zmiany. Dzisiaj pierwsza odsłona innej pomidorówki niż tradycyjna.Składniki;1 puszka
pomidorów,4
łodygi selera naciowego,/pokrojony w kostkę/2
dymki,2 łyżki
oliwy,1 łyżeczka
soku z cytryny,
sól,
pieprz,1/2 szklanki
soku jabłkowego z kartonu,3 szklanki
bulionu warzywnego,1/2 łyżeczki ziaren
białego pieprzu,łyżka startego korzenia
imbiru,200 g
makaronu penne razowego,4 łyżki
jogurtu naturalnego,Po
przyprawy zapraszam do sklepu SKWORCUWykonanie;Na
oliwie dusimy
dymkę.Dodajemy
seler ,
pomidory oraz
imbir. Zalewamy stopniowo
bulionem. Następnie dolewamy
sok jabłkowy. Doprawiamy
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny. Zagotowujemy.
Jogurt mieszamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do reszty.
Makaron gotujemy oddzielnie , zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Do miski wrzucamy
makaron i zalewamy zupą. Posypujemy
pietruszką.