ßßß
Przygotowanie:Zaczynamy od biszkoptu. Białka ubijamy z solą na sztywno. Do ciągle miksujących się białej dodajemy żółtka i cukier. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką. Przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub tortownicę 24cm. Pieczemy 20min w 175stopniach. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wycinamy 5-6 krążków oraz uchwyt kufla. (ja wycinałam pucharkiem do lodów). Przygotowujemy krem. Kremówkę (330ml) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli w wodnej i odstawiamy. Ostudzoną czekoladę dodajemy do kremówki i ubijamy jeszcze minutę. Krążki ciasta przekładamy kremem czekoladowym i porzeczkami. (u mnie porzeczki znajdują się tylko w dwóch warstwach) Końcówką kremu smarujemy boki złożonego torciku. Obkładamy dookoła biszkoptami. Kremówkę 150ml ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy piankę.Smacznego:)