ßßß
Składniki :1 filet z piersi kurczaka1 ziemniak truflowy1 łyżka oliwy z oliwekgarść sałaty batawia1/2 marchewki fioletowej1/2 papryki czerwonej1/2 białej rzodkwi1/2 marchewki żółtejsok z 1/2 cytrynyPrzyprawy :papryka słodkapieprz czarnyimbirtymianekkardamonkminek rzymski mielony
Filet z piersi myjemy, odsączamy, oczyszczamy i kroimy w paski.Polewamy mięso oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron papryką słodką, pieprzem czarnym, imbirem i tymiankiem.Wszystkie warzywa myjemy.Marchew fioletową obieramy, ścieramy na tarce i przyprawiamy kardamonem.Paprykę oczyszczamy w środku i kroimy w większą kostkę.Białą rzodkiew kroimy na paski, a następnie na frytki.Marchewkę żółtą tniemy na podłużne kawałki i przyprawiamy pieprzem czarnym.Ziemniaka truflowego kroimy na plastry i przyprawiamy kminkiem rzymskim.Sałatę batawia po umyciu, osuszamy papierowym ręczniczkiem.
Wszystkie składniki oprócz sałaty układamy oddzielnie na tackach z folii aluminiowej.Na 1 poziomie parowaru kładziemy kurczaka.Ziemniaki fioletowe układamy na 2 poziomie.Włączamy parowar na 25 minut.13 minut przed końcem parowania, wkładamy na 2 poziom marchewkę żółtą i frytki z białej rzodkwi.Po kolejnych 3 minutach marchew fioletową i kawałki papryki.Sałatę batawia przekładamy na talerz i polewamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny.Po wyłączeniu urządzenia przekładamy resztę składników na talerz.
Jak zawsze, z chęcią wysłucham Waszych sugestii, komentarzy oraz uwag. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam