Wykonanie
Najwięcej na moim blogu jest przepisów na
pierś z kurczaka :) Ale oprócz tego, że najbardziej ją lubię, to i Wy najczęściej szukacie i wchodzicie w takie przepisy. Także łączę przyjemne z pożytecznym. Dziś kolejna taka propozycja.

Składniki :2
filety z piersi kurczaka2
ziemniaki2 łyżki
oliwy z oliwekgarść mix
sałatkilka
pomidorków cherrylistki
bazylii czerwonejlistki rukwi
wodnejświeży
tymianekPrzyprawy :
pieprz ziołowypapryka słodkacurry angloindyjskie (
kmin rzymski,
kolendra,
kozieradka,
kurkuma,
pieprz czarny,
imbir,
chili mielone,
liść laurowy)
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy, następnie kroimy na kawałki.Polewamy je
oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy każdy kawałek
mięsa.Przyprawiamy
pieprzem ziołowym,
papryką słodką i
curry angloindyjskim.Odstawiamy
mięso na bok.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry.
Tymianek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno kroimy, po czym posypujemy nim każdy plaster
ziemniaka.
Mięso układamy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru.
Ziemniaki również na kawałkach folii na drugim poziomie.Zalewamy pojemnik na
wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 25 minut.
Pomidorki cherry parzymy wrzątkiem i kroimy na połówki.
Bazylię czerwoną i rukiew
wodną myjemy i osuszamy.

Po wyłączeniu urządzenia, plastry
ziemniaków przełożyłem do formy i ugniotłem :) Na nie położyłem kawałki
kurczaka. Dookoła nałożyłem mix
sałat i
pomidorki. Dodałem także listki
bazylii czerwonej i rukwi
wodnej.

Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznegoAdam