Wykonanie
Suszone owoce są jednym z naszych ulubionych dodatków do zdrowych wypieków. Pamiętajcie, że trzeba zwrócić szczególną uwagę na etykietę podczas ich zakupu- większość bowiem jest siarkowana.

Składniki:0,5 kostki
masła6 łyżek
syropu z agawy (lub
syropu daktylowego,
miodu)4 łyżki karobu (lub ekologicznego
kakao)0,5 szklanki
mleka roślinnego (lub
wody)5
jajek2 szklanki
mąki orkiszowej typ 7001 łyżeczka
proszku do pieczeniaszklanka zmielonych
orzechów włoskich200g
suszonych owoców (
śliwki,
morele,
żurawina)Przygotowanie:W garnuszku rozpuścić
masło, dodać
mleko,
syrop z agawy, karob i wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia.
Jajka miksować dodając stopniowo ostudzoną masę
czekoladową,
mąkę i
poszek do pieczenia.
Bakalie pokroić na mniejsze kawałki lub wrzucić na kilka sekund do blendera, dodać do ciasta wraz z
orzechami i dokładnie wymieszać.Piec ok.40 min w temperaturze 140'Polewa (opcjonalnie):Składniki:łyżka
wody2 łyżki
syropu z agawy4 łyżki poppingu z
amarantusaPrzygotowanie:Wszystko razem wymieszać i rozprowadzić na cieście ok. 10 minut przed końcem pieczenia.


