Ach te letnie desery zajadane na świeżym powietrzu …a najlepsze to takie, które jeszcze można wziąć do ręki i biec dalej się bawić 🙂 … u nas często goszczą gofry … zwykłe, wytrawne lub w wersji fit. A dziś zostawiam Wam przepis na gofry z mąki z amarantusa, podawane z jogurtem naturalnym, borówkamisyropemdaktylowym lub po prostu z cukrem pudrem. Pyszne!Składniki:1 i 1/2 szklanki mąki z amarantusa2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 i 1/2 szklanki mleka1/2 szklanki roztopionego masła2 łyżki cukru pudruWykonanie:Wszystkie składniki wlewamy i wsypujemy do wysokiego naczynia, miksujemy na gładką masę. Konsystencja ciasta powinna być dość gęsta. Ciasto wlewamy po 2 łyżki na rozgrzaną gofrownice i pieczemy na złoty kolor 😃Gofry podajemy z jogurtem, borówkamimiodem lub syropemdaktylowym 😃Smacznego!