ßßß Cookit - przepis na Roladki z szynki

Roladki z szynki

nazwa

Wykonanie

Jeśli komuś znudziły się schabowe a nie może się obejść bez smażonego mięsa to polecam roladki z szynki. Nadziewane pieczarkami i cukinią, podajemy na obiad lub do chleba.
Składniki:
500 g szynki wieprzowej
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
mała cukinia
kilka pieczarek
mąka
bułka tarta
jajko
olej
sól, pieprz, majeranek, rozmaryn
Cebule, czosnek i cukinie obieramy, szatkujemy i podsmażamy na odrobinie oleju. Doprawiamy do smaku.
Mięso kroimy na kotlety. Z pół kilograma szynki wykroimy 4 spore płaty, które rozbijamy tłuczkiem tak by były jak największe i cienkie. Każdy kotlet solimy, nakładamy po łyżce podsmażonych warzyw i zawijamy. Panierujemy jak kotlety, czyli obtaczamy w mące, następnie w rozmieszanym jajku i posypujemy bułką tartą. Wkładamy na rozgrzany olej, smażymy przez chwilę na średnim ogniu i delikatnie przekręcamy. Roladki mają być podsmażone z każdej strony (nie tylko od góry i od dołu).
Źródło:http://prawdziwybiszkopt.blogspot.com/2014/12/roladki-z-szynki.html